nolet_bult_logo_boven

Afscheid nemen betekent tijd nemen om te beseffen wat er gebeurd is...

Onze werkwijze

Afscheid nemen betekent tijd nemen om te beseffen wat er gebeurd is. Wij nemen tijd om naar u te luisteren. In een sfeer van rust en vertrouwen kunt u vragen stellen. We bespreken samen wat u bezighoudt.

Neemt u vooral de tijd om over al de beslissingen die genomen moeten worden, na te denken. Wij bieden u inzicht in de mogelijkheden. U kunt in alle rust een bewuste keuze maken. Niet alles hoeft direct geregeld te worden.

Langzaamaan zal het laatste afscheid zijn eigen vorm vinden. Wij moedigen u aan dit op uw eigen manier te doen. U mag en kunt veel dingen zelf doen. Juist dit maakt het afscheid persoonlijk en het kan troost geven. Wij zullen u  daarbij ook advies geven.

Na de uitvaart vinden wij het altijd fijn om in een afsluitend gesprek terug te blikken. Wat heeft het afscheid met u gedaan? Als u vragen heeft op het gebied van verliesverwerking kunnen wij u doorverwijzen.

Over Nolet

Mijn passie: werk doen, dat er toe dóet. Mensen in rouw; daar voel ik me verbonden mee. Dit, samen met mijn muzikale achtergrond bracht me in aanraking met afscheid en uitvaart. Een boeiend vak.

Ik heb heel wat jaren gewerkt in verkoop-ondersteunende functies en als directiesecretaresse. Gaandeweg merkte ik dat ik niet meer echt mijn ziel en zaligheid in mijn werk kon leggen. Tijd voor een verandering.

Al in mijn jeugd werd ik vaak met rouwende mensen geconfronteerd. Mijn moeder verrichtte veel vrijwilligerswerk in de kerk. Zij ging voor in o.a. avondwakes en uitvaarten. Ik mocht geregeld met mijn dwarsfluit voor een muzikale omlijsting zorgen. Dit vond ik altijd een bijzonder moment; de troost die ik kon bieden met mijn muziek. Wat is er mooier? 

Ik ben de opleiding tot uitvaartbegeleider gaan volgen en enige tijd later ben ik met mijn eigen bedrijf gestart, dat was in 2006.

In mijn opleiding werd altijd veel aandacht besteed aan het enorme belang van persoonlijk contact in de rouwverwerking. Samen rouwen en stilstaan bij de ingrijpende fasen in het leven. Een rustpunt zijn voor u als naasten; samen de grote lijnen van het afscheid uitzetten.

Kenmerkend voor onze aanpak is dat we onszelf als mens ‘meebrengen’.  We begeleiden op een professionele, persoonlijke en betrokken manier.

Over Erna

Een paar jaar geleden kwam ik voor de vraag te staan: wat wil ik met mijn leven na 34 jaar werkzaam geweest te zijn in een zorginstelling? Ga ik door zoals ik gewend ben of volg ik mijn hart? Het werd het laatste.

Na Nolet al een paar jaar gekend te hebben, kwamen we nogmaals met elkaar in gesprek. Het vak van uitvaartbegeleider heb ik altijd al geambieerd en daarom was het niet moeilijk om deze overstap te maken.

Ik wil graag voor mensen van betekenis kunnen zijn en voel me bevoorrecht dat ik bij mensen binnen mag komen in een bijzondere, emotionele situatie als een overlijden. Het is van belang dat iedereen op zijn of haar eigen wijze afscheid kan nemen. Met mijn rust, geduld en inlevingsvermogen hoop ik samen met u vorm te geven aan een passend afscheid, waar u achteraf met een goed gevoel op terugkijkt.

Over Annemarie

Na vele jaren gewerkt te hebben in het bankwezen heb ik daarna een aantal jaren gewerkt als receptioniste, telefoniste bij een verzorgings- en verpleeghuis.

In 2016 kwam ik in contact met Nolet. Zij heeft mij geïntroduceerd in dit mooie vak, waardoor de overstap snel was gemaakt,

Ik ben het meest in mijn element tijdens de intensieve en persoonlijke contacten met mensen. Overzicht brengen, voor rust zorgen en komen tot een warm afscheid, maar altijd met oog voor detail, stap voor stap en met als uitgangspunt de wens van u als familie. Zo wil ik er voor u zijn.